CD0D61E5-B72B-4848-9E50-6F26F41D3195.JPG

OFFICE

commercial office design, London Commercial Design, london designer, London interior design, London Interior Designer, London Office Design, office design, Residential development, Studio L

In its earliest incarnations, Studio L designed this 4,000 square foot office for design-led developers, Alchemi Group. Taking the lead from the company’s branding redesign, black and white were the central colours with gold accents. Front of the house consisted of a generous reception with sitting area and a wall of guest coat storage, an intimate breakout meeting room, a working design library and a large conference room to seat up to 30 and display samples and architectural models of their current and past projects. Studio L recycled the kitchen, all wardrobes and furniture from an old marketing suite of Alchemi's that was being dismantled and going to be thrown out.

AG015_ALDWYCHHQ_002w.jpg
 A striking graphic black and white marble floor immediately draws visitors off the lift and to the seating area of reception.

A striking graphic black and white marble floor immediately draws visitors off the lift and to the seating area of reception.

Close up lobby.jpg
 Switching floor material helped transition from reception to the house meeting rooms, and Studio L chose 100% biodegradable Marmoleum that is 72% renewable material. Also, not a company to waste perfectly good kit! Studio L salvaged all the furniture from a marketing suite that Alchemi was dismantling of a former development, and their client was throwing away. And to help save money and allow the natural light to pour into the hallway, Studio L designed oversized wood mullions to sit on top of glass panels on either side instead of using Crittall windows.

Switching floor material helped transition from reception to the house meeting rooms, and Studio L chose 100% biodegradable Marmoleum that is 72% renewable material. Also, not a company to waste perfectly good kit! Studio L salvaged all the furniture from a marketing suite that Alchemi was dismantling of a former development, and their client was throwing away. And to help save money and allow the natural light to pour into the hallway, Studio L designed oversized wood mullions to sit on top of glass panels on either side instead of using Crittall windows.

AG015_ALDWYCHHQ_012w.jpg
 The design library took pride of place in the corner part of the office. Again, 80% of the materials, lighting and furniture were all rescued and upcycled by Studio L except the deceptively large, piece of bespoke wall joinery.

The design library took pride of place in the corner part of the office. Again, 80% of the materials, lighting and furniture were all rescued and upcycled by Studio L except the deceptively large, piece of bespoke wall joinery.

MS.jpg
 The main conference room could hold up to 30 persons and displayed Alchemi’s architectural models of past and current projects. The brass shelves held samples for their working projects and samples were swapped out to correlate with the relevant project meetings held.

The main conference room could hold up to 30 persons and displayed Alchemi’s architectural models of past and current projects. The brass shelves held samples for their working projects and samples were swapped out to correlate with the relevant project meetings held.

Close up kitch.jpg
Office Floorplan.jpg