4150C26C-614D-40A1-96E4-084EA353AFE3.jpg

LOFTY AMBITIONS

Interior Decoration, Interior Design, London Interior Design, Refurbishment

The brief was to do a light interior refurbishment and to decorate a busy bachelor's 1,150 sq ft flat into a loft-style apartment in keeping with the original interior architecture of its building.

The client had a list of ideal desires for his budget; including removing the tray frame ceiling and bulkheads to increase floor-to-ceiling and window heights and, dropping the various floor levels that were put in by the previous owner, add underfloor heating throughout as well as new wood floors, two modern bathrooms and a new kitchen.

The project ended up being a full refurbishment, and The Studio worked within the existing layout with only minor tweaks to help keep costs down, including the first fix plumbing;  furthermore, they also procured all the finishes for the contractor to help manage the budget. In the end, Studio L was able to realise the majority of the clients' desires and then some on a tight construction budget.

Also, have a look in the news section to check out the "before and after" photos!

 The client’s abstract paintings from Bangkok was the starting point of the interior design. We elevated the artwork to become the focal point of the apartment.

The client’s abstract paintings from Bangkok was the starting point of the interior design. We elevated the artwork to become the focal point of the apartment.

SL002_WARNERHOUSE_0005w.jpg
 The amber coloured dining table and club red faux leather chairs were the primary colours pulled from the paintings that were used throughout the home to tie the rooms together.

The amber coloured dining table and club red faux leather chairs were the primary colours pulled from the paintings that were used throughout the home to tie the rooms together.

SL002_WARNERHOUSE_0016w.jpg
 The guest bedroom also provides double duty as working home office. The unusual colour of the joinery grounded the room and added to the overall transformation.

The guest bedroom also provides double duty as working home office. The unusual colour of the joinery grounded the room and added to the overall transformation.

SL002_WARNERHOUSE_0009w.jpg
 The master bedroom is sophisticated and masculine wrapped in tweed wallpaper with a traditional Persian rug anchoring the bed. We added a wall of joinery to maximise storage and electric curtains and sheers for that extra touch of convenience.

The master bedroom is sophisticated and masculine wrapped in tweed wallpaper with a traditional Persian rug anchoring the bed. We added a wall of joinery to maximise storage and electric curtains and sheers for that extra touch of convenience.

 Photography by  Nick Rochowski

Photography by Nick Rochowski